30 Aralık 2012 Pazar

Dönüşüm Haberleri Ocak 2013


Dönüşüm Haberleri Ocak 2013            

Sandra Ingerman


Haydi herkese mutlu bir yeni yıl dilerken parlak enerjilerimizi birleştirelim! Pek çok kişisel değişimden geçtik. Ayrıca, çevremizdeki dünyadaki pek çok değişimi de deneyimledik. Ve küresel çemberimiz, tüm olanlar süresince sizi sevgi ve ışıkla tutmaya devam ediyor. Çemberin sevgi ve ışığını deneyimleyin ve içinize çekin. Bu sevgi ve ışığı beslemeye devam edin. Almak ve vermek bir döngünün parçalarıdır. 

Günlük rutininizde biraz zaman ayırın. Oturmak veya uzanmak için rahat bir yer bulun ve doğanın içinde güzel bir yerde olduğunuzu hayal edin. Birkaç derin nefes alın ve bedeninizin hangi bölgelerinde gerginlik hissettiğinizin farkına varın. Gerginliğinize doğru nefes alın ve bırakın gitsin. Gerginliğin arkasındaki enerjinin ışığa dönüşmesine izin verin.

Nefes alışınızı yeryüzünün nabız atışıyla uyumlu hale getirmeye başlayın. Kalp atışınızın dünyanınkiyle uyumlu olup olmadığının farkına varın. Denge yaratma niyetinizi belirterek, kalp atış ritminizin yeryüzününki ile uyumlu hale gelmesine izin verin.

Bunu yaparken, enerji alanınızın büyüklüğünü deneyimlemeye başlayın. Sınırlamalarınızı salıvermeye devam ederken enerjinizin genişlemeyi sürdürmesine izin verin. 

Fiziksel ve maddesel formdaki yaşam farklı renkli ipliklerle örülmüş bir giysiye benzer. Yaşamda hepimizin deneyimlediği renkler ve deneyimler vardır. 

Öfke, ümitsizlik ve korku gibi, insanları düşünülemez biçimlerde davranmaya yönlendiren çok farklı karanlık gölge haller mevcuttur. 

Aralık, en karanlık hallerden en yüksek en parlak ışık haline kadar, değişir. Doğada farklı döngüler olduğu gibi, bu da doğanın bir parçasıdır. Günün de döngüleri vardır. Hepimizin parçası olduğumuz farklı mevsimler de vardır. Ve ayın da farklı halleri vardır.  

Trajik olaylardan etkilenenler için hepimiz derin bir şefkat duyuyoruz. Dünyanın farklı ülkelerindeki çocuklar şiddet içeren davranışlar yüzünden öldüklerinde hepimiz kederleniyoruz. Tüm yaşamın değerini bilmeyen cahilce davranışlar yüzünden ölen tüm türler için kederleniyoruz.  

Aynı anda hem kederlenir hem de şefkat duyarken, fiziksel dünyamızın giysisini oluşturan iplikler arasında hangi renk olmak istediğimizi de seçmeliyiz. Bunu deneyimlemenin diğer bir yolu ise yaşam korosunda hangi müzik notasını veya akortu söylemek istediğinizi seçmek olabilir. Yaşamın titşreşimine hangi frekansla katkıda bulunmak istersiniz?  

Şimdi bir seçim yapmanın ve tümüyle o renk, müzik notası veya titreşim haline gelmenin zamanıdır. Bunu şimdi tümüyle deneyimleyin. Dünyaya o rengi, notayı veya titreşimi yayın. Dünya için koşulsuz bir sevgi ve ışık aracı olmayı sürdürmek için söz verin.  

Gezegenin evrimi ve şifalanması için gerekli olan budur.

Odaya geri dönmek için kendinizi hazır hissettiğinizde hizmette bulunmak hakkında yeni bir söz verme hissiyle dolu olacaksınız.

Şamanizm uygulamasının neden “Şamanın Ölümü” olarak adlandırıldığını düşünüyordum. Dönüşüm Haberleri’ni okuyan çoğunuzun şamanizmi uygulamadığını biliyorum. Ama bu tip inisayasyonsal ölüm her gelenekte görülür.

Herhangi tip bir atölye çalışmasında gerçek bir “şamanik ölümü” sağlayabilecek hiçbir egzersiz yoktur. Bu inisiyasyonu yaşam bize getirir. “Ruhsal ölümü”, meditasyon, şamanik yolculuk veya rüya sırasında kendiliğindenlikle deneyimleyebiliriz. Fakat böyle bir inisiyasyon kendi zamanında oluştuğundan, bunu planlayamazsınız. Bu gerçek inisiyasyonun  güvenlik ağı bulunmaz. Böyle bir inisiyasyonda, egosal ve kişilik düzeyinde bağlanmış olduğumuz kimliği kaybederiz. Yeniden yaratılış ve yeniden doğuş, içimize yolculuk yaparak kendi içsel sesimizi ve özgün benliğimizi bulmamızla birlikte gelir.

Yaşamda böyle bir ölüm deneyimini yaratan durumlar tipik olarak çok serttir zira yaşamın çalkantıları bizi gerçek doğamız biçiminde yeniden şekillendirir ve özgün olmayan ve bize artık hizmet etmeyen herşeyi söküp atar. Sonunda yeni kimliğimize teslim olduğumuzda, yeniden doğmuş ve yenilenmiş olarak ortaya çıkarız. 

Bunu gündeme getiriyorum çünkü çoğunuzun bu tip bir ölüm/yeniden doğuş deneyimlemekte olduğunu hissediyorum. Yaşamdaki olaylar, bizi evrime doğru yönelten, çoğunun yazdığı ve bizim de bahsettiğimiz, dönüşüm ve değişiklikler yaratıyor. Tekrar etmek gerekirse, bu evrimsel deneyim asla rasyonel zihnimiz tarafından önceden planlanmaz. Bu, ruhumuz tarafından doğru zamanda yaratılır.

Şamanizmin 21.yüzyıldaki gücünün İçsel Dünyamıza yolculuk yapmak hakkında olduğunu hissediyorum. Son yıllarda içimize yolculuk yaptığımız gibi, zengin bir içsel bahçeyi yetiştirmek için egzersizler de yaptık. Bir bahçe olan dünya gezegeninde yaşıyoruz. Ve içimizde bakılması ve yetiştirilmesi gereken bir bahçe var. Bizler, hem içimizdeki hem de dışımızdaki bahçenin bakıcılarıyız.

Yeryüzü için Şifa, Toksik Düşünceleri Nasıl Şifalandırmalı ve Değişen Zamanlarda Nasıl Büyümeli adlı kitaplarım sağlıklı ve güçlü tohumlar ekmeye yardımcı olan meditasyonlar ve uygulamalarla dolu. Bu uygulama ve meditasyonlar ayrıca, artık sağlığımız ve esenliğimize hizmet etmeyen, çok derinlere kök salmış olan bitkileri de söküp atmamıza da yardımcı oluyorlar.

Dönüşüm Haberlerini okumakta olan küresel topluluğumuzdaki herkese yardımcı olmak amacıyla, kitaplarımda bulunan egzersizleri bu aylık sütunumda paylaştım. Bilgiyi herkes için erişilebilir hale getirdim.

Yıllar boyunca paylaşmış olduğum tüm egzersizler, bizi “Yeterliyim” anlayışına götüren, güzel bir içsel bahçe yaratır. Buna evrildiğiniz zaman, yaşamınızı merkezinizden savrulmadığınız ve zarafetin olduğu bir duruşun olduğu yerden sürdürebilirsiniz.

Yeni yıl, bir “yeniden başlayabiliriz” hissini de beraberinde getiriyor. Elbette geriye dönüp geçmişi değiştiremeyiz. Ama bizi daha zengin ve sağlıklı bir içsel çevreye götüren, sürdürmekte olduğumuz uygulamaları derinleştirdiğimiz bir yere dönebiliriz. 

Yeni bir döngüye doğru hareket ederken çoğumuz yeni fırsatlara sahip olduğumuzu hissediyoruz. Ve bunlara sahibiz de. Mevsimdeki her dönüşüm büyüme için yeni fırsatları da getirir.

Yılın başlangıcına yeni gözlerle ve daha zengin ve sağlıklı bir yaşamı deneyimlemek için arzuyla bakmayı ve yetiştirmekte olduğumuz içsel bahçemizi yeniden ziyaret etmeyi öneriyorum.

Rahatlatıcı bir müzik seçin ve bahçenizdeki toprağı inceleme niyetiyle İç Dünya’nıza yolculuk edin. Bahçenizdeki tohumlar ve bitkiler için endişelenmeyin. Yalnızca toprağı inceleyin. Toprağın dokusunun, derinliğinin ve nem düzeyinin farkına varın. Toprağınız zengin ve bereketli görünüyor mu? Kuru ve bakımsız mı görünüyor? 

İçsel bilişinizin, bahçenizin toprağını nasıl zengin, sağlıklı ve verimli duruma getirebileceğiniz hakkında size yönergeler vermesine izin verin.

Spiritüel uygulamalarınızın köklenebilmesi için, bilgi, ilham ve yaratıcı kıvılcım tohumlarının kök salması ve gelişmesine uygun sağlıklı bir toprağa sahip olmanız gerekir.   

Geçen ay, 2012 yılını bitirmek için, hepimizin artık bize hizmet etmeyen tüm enerjileri dev bir ışık kazanına salıvermesini istemiştim.

Bu ay, içsel bahçemizde zengin bir toprak yaratmaya yardımcı olmak için sizleri yaratmış olduğumuz bu kazandan içmeye davet ediyorum. Kutsal olanın ışığını için. Bu ışığı içinize çekin. Onunla beslenin. Yaşamın sevgi ve ışığı ile beslenmeyi hak ediyorsunuz. Tüm hücrelerinizce emilen bu ışığın şifalandırma gücünü hissedin. Bu ışık ebedidir ve sonsuzca bereketlidir.

Şimdi bir kadeh hayal edelim – bir kutlamada kullanmak isteyebileceğiniz güzel bir kadeh. Bu bardağı kazandaki ışık ve sevgiyle doldurun. Ve küresel bir topluluk olarak kadehlerimizi kaldıralım ve birbirimize harikulade bir yeni yıl dilerken, kadehlerimizi tokuşturalım. 

Dolunay 27 Ocak’ta. Kalplerimizi açalım ve yeryüzündeki tüm varlıkları sevgiyle kucaklayalım. Toprak, hava, su ve ateşe, yaşam veren bu elementlerden aldığımız tüm yaşam için şükranlarımızı sunalım. 

İçsel dünyanızda derine bir yolculuk yapın ve ilahi ışığınızı deneyimleyin. Bu ışığın sizden akarak, her birimizin ışığıyla birleşmesini ve yeryüzünün çevresinde ve içinde güçlü ve güzel bir ışık ağını örmeye devam ettiğimizi deneyimleyin.

Dönüşüm Haberleri’ni okumaya yeni başlayanlar lütfen “Işıktan Oluşan Bir İnsan Ağı Yaratmak” başlıklı yazıyı okuyun.

Hepinize yaşamın sunduğu en iyi şeylerle dolu, sevinçli bir yeni yıl diliyorum!