19 Ocak 2016 Salı

Dönüşüm Haberleri Ocak 2016

Sandra Ingerman
                  

Yeni yıla girerken çemberimizdeki herkese hayırdualarımızı göndermek için haydi kalplerimizi birleştirelim. 

 
Bir yolculuğum sırasında gördüğüm, hep birlikte bir sahilde durup engin sulara baktığımızdı. Yeni diyarlar keşfetmek için yeni bir maceranın başlangıcında olan eski insan gruplarıyla bağlantımızı hissettim.  Suyun temiz ve sakin olduğunu gördüm. Yine de kıyıya vuran ufak dalgaların dinginlik veren seslerini duyabiliyordum.  Topluluğumuzu sahilde beraberce gördüğümde, karşımızdaki yeni bilinmeze doğru derin bir inanç hissederek ve birlikte olduğumuzda hem sakin hem de dalgalı sularda seyrederken güçlü olacağımızı bilerek bakıyordum. Hep birlikte gün doğumunu seyrederken gökyüzünün açık olduğunu ve  gün doğumunun kırmızılığını gördüm. 

 
2015’I sonlandırmak için, Dönüşüm Haberleri Aralık sayısında,görünmeyen alemlerde seremoni çalışmamızda biraraya geleceğimiz kutsal alan yaratmaya başladık. Umarım bu alanı ziyaret ediyor ve yardımcı ruhlar ve bu yerin ruhunu onurlandırmak için armağan ve sunular bırakıyorsunuzdur.

 
Ayrıca, önerilerde bulunduğum “Seremoni Çalışmasına Hazırlık” başlıklı bir yazı yazarak okumanız için siteye yükledim.

 Görünmeyen alemlerde kısa bir seremoni ile devam etmeden önce, kutsal alanda ve evinizde oluşturduğunuz sunakta biraz çalışma yaparak başlamak istiyorum.

 
Su doldurabileceğiniz özel bir kap ya da bardak bulun. Buna su doldurarak sunağınıza yerleştirin. Farkındalığınızı bu kutsal su  ile dolu bardakta tutarken, onu birkaç gün sunağınızda bırakın. Evde bulunduğunuz sırada ve evdeki işlerinizi yaparken, sunaktaki suyu sevgi ve ışıkla besleyecek spritüel uygulamalarınıza odaklandığınızdan emin olun.

 
Suyun birkaç gün sevgi enerjisiyle dolmasına izin verdikten sonar, yine hazırlık çalışmanızı yapın. Daha sonar suyunuzu alın ve ilahi ışık ve sevgiye transfigure olarak onunla oturun.

 
Bu çalışmayı hepimizin aynı gün yapması gerekmiyor çünkü şamanik çalışmaları zaman kavramının dışında yaparız.

 
Bu suyun ışık saçtığını gördüğünüzde, onunla dışarı çıkın ve doğada sizin için özel olan bir yere gidin. Eğer bir su kütlesinin yakınında yaşıyorsanız, kutsal kabınızdaki suyun bir u kütlesini sevgi ve ışıkla doldurmasını sağlayabilirsiniz. Toprağı da ışıkla doldurduğunuz bu suyla besleyebilirsiniz. Yeni yılı karşılama niyetiyle hayırduası seremonisi için yaktığınız ateşe bile sunabilirsiniz.  Transfigüre ve kutsal suyu elementlerle paylaşarak tüm yaşamı kutsamış olursunuz.

 

Sunağınızda sürekli bir bardak su bulundurmak iyi bir fikirdir. Çünkü su bize ruhumuzun doğasını yansıtır. Ve sunağımızda su bulundurmak bize dünyayla güzelliği paylaşma isteğimizi hatırlatır.  

 

Suyunuzu dışarı çıkarmadan önce ya da sonra kutsama için görünmez alemdeki çemberimize katılın. Gözlerinizi kapayın ve görünmez alemlere yolculuk yapmaya başlayın. Yolculuk ya da meditasyonu yaptığınız odadan çıkan yolu yürüyün. Geçen ay gibi, kendinizi yüksek, güzel, güçlü ve sağlıklı ağaçlarla çevrili bir yolda yürürken bulabilirsiniz.  Bastığınız toprak ince ve koyu renkli ve zengin bir toprağa basıyorsunuz. Adımlarınızın toprakta bıraktığı izleri hissedebiliyorsunuz. Yürürken doğadaki seslerin güzelliğini dinliyor ve çevrenizdeki ağaçlar, bitkiler ve bize yaşam veren havanın paylaştığı muhteşem kokuları içinize çekiyorsunuz.  Çevrede yetişen otlar var mı? Bu yerde başka hangi doğa varlıkları var? Havanın tadını bile deneyimleyebilirsiniz.  Bu yerde bir su kütlesi olup olmadığını ve suyun sesini duyup duyamadığınızı fark edin. Batmakta olan güneşin gücünü ve üzerinizde güzel ışıklarıyla parlamaya başlayan ay ve yıldızları hissedin.

 
Yürürken kalp atışınızı hissedin ve duygularınızı fark edin. Kalplerimizi birbirimize açmak için zaman ayırdık. Diğerlerine ve Yeryüzü’ne hizmet etmek için mümkün olan her şeyi yapan benzer ruhlardan oluşan ailenizle bağlantınızı hissedin. Benzer ruhlardan oluşan bir aileyle bağlantınız size nasıl hissettiriyor? Ve hep birlikte seremoni çalışmamızı yaparken her birimize ve çalışmamızda bizimle olan yardımcı ruhlara olan sevgi, şükran ve  saygınızı nasıl ifade etmek istersiniz?

 
Yürürken büyük bir açıklığa varıyorsunuz. Bu açıklıkta size çevreleyenleri görmek, hissetmek, duymak, koku ve tatlarını almak için hayal gücünüzü kullanın. Yolculuk/meditasyon/hayalinizi uzaktan bir filmmişçesine seyretmek yerine bütünüyle bu açıklığa adım atın. Şimdi burada olun. Çalışmayı sürdürdüğünüz ve şimdi çemberimizin de parçası olan tüm yardımcı ruhlara teşekkürlerinizi sunun.

 
Açıklığa girerken bir koruyucu ruh tarafından karşılanacak ve spiritüel düzeyde arındırılacaksınız. Bu şefkatli ruh size tütsü ya da tüy ile arındırabilir, şarkı söyleyebilir ya da saçınıza dokunabilir veya kulağınıza bir mesaj fısıldayabilir. Açık olun ve bilin ki bunlar size sıradan düşünce ve endişelerinizin yüklerinden kurtarmak için yardımcı olmak isteyen yardımcı ruhlar.

Arındırıldıktan sonra açıklığa girin ve geçen ay yarattığımız sunağı ziyaret edin.

 Sunağın çevresinde duralım ve birbirimizi ve bu kutsal alanı onurlandırmak için davul çalıp şarkı söyleyelim. Sunakta çemberimizin sevgi ve ışığıyla dolu kutsal suların olduğu bardakları fark edin.

Haydi birbirimiz ve tüm yaşam için kadeh kaldırırken herkese mutlu bir yeni yıl dileyelim. Suyu yavaşça yudumlayın ve güç, sevgi ve ışıkla dolduğunuzu ve yeni yılın sunduklarını keşfetmek için dört gözle beklerken enerjiyi tüm hücrelerinize çektiğinizi hissedin.

Grubumuza, geçen ay yaktığımız ve güçlü bir şekilde yanmayı sürdüren kutsal ateşe hoşçakal deyin. Ateş, dönüştürmeye ihtiyacımız olan inanç ve yaralarımızı kendisine bırakmak için ziyaret edebilmemiz için sürekli bu kutsal alanda olacak.  Ya da evrenin sevgi dolu kollarına taşıyacağını bilerek hayal ve hayırdualarımızı da ateşe getirebiliriz.  Tüm elementlere ve yardımcı ruhlara teşekkür edin ve veda edin. Yardımcı ruhlara çalışmamızın şimdilik sonlandığını söyleyin.  

 
Bu yere ulaşmak için yürüdüğünüz yolu izleyerek içinde bulunduğunuz odaya dönün. 

 Gözlerinizi açın ve Yeryüzü’ne derinden köklendiğinizi hissedin ve birkaç topraklandırıcı derin nefes alın. Çemberimizin ışıltısı ve hayırdualarıyla dopdolu biçimde döndünüz.

 
Dolunay 24 Ocak’ta. Her dolunayda Yeryüzü’nü çevreleyen güzel ve ışıltılı bir ışık ağı örmeyi sürdürmek istiyoruz. Hazırlık çalışmanızı yapın ve transfigure biçimde çemberimize katılın ve ışığımızın akması ve parlamasına izin verin. Gökkuşağının renklerinin muhteşem gezegenimizi aydınlattığını ve tüm yaşamı kutsadığını hayal edin.

 
Dönüşüm Haberlerini okumaya yeni başladıysanız lütfen ana sayfadan “İnsanlardan Oluşan Bir Işık Ağı Yaratmak”başlıklı yazıyı okuyunuz.

 
Gerçek şamanlar güçlüklerden asla kaçınmazlar. Bu Yeni Yılı önümüzdeki değişimlere bütünüyle katılacağımızı bilerek karşılayalım.  Çalışmamızda güçlü bir biçimde yer almalıyız. Eylemde bulunmalı ve birbirimizle sevgi ve birlik içinde olmalıyız.  Topluluk olarak sular dingin olduğunda dinlenir ve kutlama yapar ve fırtınalı sularda da birlikte sıkı çalışırız.  

                                                                                      

Mutlu Yıllar!

 



Copyright 2015 Sandra Ingerman. Tüm hakları saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder