5 Mart 2013 Salı

HAYVAN RUHLARIYLA BAĞLANTIMIZ - ERK HAYVANLARI



ERK HAYVANLARI

Simin Uysal 

Tüm şamanik toplumlar ve şamanlar hayvan ruhlarıyla bağlantımızı bilirler. Her insanın doğduğu andan itibaren duygusal ve fiziksel sağlığını korumak için en az bir hayvan ruhunun gönüllü olduğunu bilirler. Bu bağlantımızı fark ederek ve onu besleyerek enerjimizin doğal akışını izleyebiliriz. Bu bağlantı modern toplumda yaşayan çoğumuz için kaybolmuş durumda. Bizim ihtiyacımız ise bu güçle doğrudan bağlantıya geçmek ve onu her gün bedenlerimizde besleyip hissetmek.

Hayvan ruhlarımız bizi bir şamanik yolculukta ya da rüyalarımızda bulabilir. Onların doğasında ve bize nasıl göründüklerinde kendi yaşamsal enerjimizin durumunu görebiliriz.  Erk hayvanlarımızın şamanik yolculuk veya rüyalarımızdaki durumu ve davranışları bize sıklıkla gündelik yaşamımızdaki durumumuza dair ipuçları sunar.

Belirli bir hayvanla yaşam boyu süren bir bağlantımız olduğunu da hissedebiliriz. Çevremizdekiler bunu beden tipimizde, yaşam tarzımızda ya da güçlüklerle başa çıkma yöntemlerimizde gözlemleyebilirler.

Bunun yanında, yaşamlarımız boyunca diğer pek çok hayvan ruhuyla ilişki geliştirebiliriz. Bunlar belirli zamanlarda, belirli dersler, yardımları ve armağanlarıyla gelirler ve işlerini tamamlayıp ayrılırlar.  Elbette evimizde bize arkadaşlık eden evcil dostlarımız ya da gezilerimizde karşılaştığımız yabani hayvanlar da bize şamanik yolculuklarımızda ya da rüyalarımızda dostlarımız ve müttefiklerimiz olarak karşımıza çıkabilirler.

Hayvan ruhları ile ilişkimiz hem kişisel hem de kişi-ötesidir. Bunun anlamını onlarla ilişkimizi derinleştirdikçe öğreniriz. Bu hayvan sembolizmi ile ilgili kitapları incelemekten fazlasını gerektirir.

Şamanik yolculuk veya rüyalar yoluyla bir erk hayvanı ile tanışmak ve onunla güçlü ve derin bir ilişki geliştirmek ruhumuzun kayıp parçalarından birini, kaybetmiş olduğumuz yaşamsal enerjinin bir kısmını yerine getirmektir aslında.
Erk hayvanlarımızın yaşamlarımızdaki önemi ve anlamını ortaya çıkarmaya başlamak ve bu enerjiyi bedenimize katmak için onlarla karşılaştıktan sonra derhal bulunabileceğimiz eylemler var.

1) Hayvanın doğal alışkanlıklarını inceleyin.
Hayvanın doğal alışkanlıkları ve özellikleri hakkında bulabildiğiniz her şeyi öğrenin. Gece mi gündüz mü hareketlidir? Ne yer? Grup içinde mi yaşar yoksa yalnızlığı mı sever? Nasıl avlanır? Kendini nasıl savunur? Nerelerde yaşamayı sever? Tek mi yoksa çokeşli midir? Hangi duyuları güçlüdür? Bunları incelerken erk hayvanınızın size yaşamsal enerjinizin akışını izlemeniz için nasıl ipuçları verdiğini de görebilirsiniz.

2) Hayvanın halk öykülerinde ve mitlerdeki anlatımlarını inceleyin.
Özellikle yaşadığınız yerde ve atalarınızın yaşadığı memleketlerdeki mitolojik kültür ve halk öyküleri içindeki yerini inceleyin. Ve kendi geçmişinizde bu hayvanla ilgili okumuş olduğunuz kitapları, filmleri ve dinlediğiniz masalları da anımsayın. Bunu yapmak bana genellikle sayısız ilhamlar verir.

3) Bedeninizdeki hayvan ruhlarını besleyin ve onurlandırın.
Erk hayvanınızın bedeninizdeki enerjisini nasıl besleyebileceğinizi düşünün. Bu hayvanın fiziksel duyularını kullanmaya çalışın (Şahin’in keskin görüşü, Tilki’nin keskin işitme duyusu, Kurt’un koku alma duyusu ya da Aslan’ın gür sesi). Onun sevdiği ya da en azından tolere edebileceği yiyeceklerden yiyin.

Benim onlara teşekkür etmek için, yukarıdakilere ek olarak, izlediğim yöntemlerden biri de becerebildiğim kadarıyla resimlerini yapmak, bazen şiir yazmak ya da şarkı söylemek. Fakat en sevdiğim şey, onlara teşekkür etmek için yolculuk yapmak. Bu yolculuklarda onlara sorduğum tek bir soru oluyor: “Sana nasıl teşekkür edebilirim?”  

1 yorum:

  1. Bilgileriniz ve yazınız çok başarılı. Tüm duyularım bir anda harekete geçti, kendimi 7 yaşlarımda buldum sanki o yaşımdaki tüm yaşadıklarım filim gibi geçti hafızamdan. Size çok teşekkür ederim, kullanmadıgım veya unuttugum hisleri tekrar uyandırdığınız için.
    Esen kalın.
    Gülşat.

    YanıtlaSil