29 Ekim 2015 Perşembe

Dönüşüm Haberleri Kasım 2015

Sandra Ingerman

Joshua Tree, California’da verdiğim iki harika eğitimden daha yeni döndüm. Çölde zaman geçirerek dinginliğin gücünü hissetmek ve  ağaç, bitki ve hayvanların  zorlu koşullarda büyüyüp gelişme becerisine tanıklık etmek her zaman harika birşey.

Hala geçen ay yazdıklarımı sindiriyorum ve bu ay yazacak yeni bilgiler için sözcüklerin yeterli olmadığını hissediyorum. Geçen ay yazdıklarımın derinliği ve iki hafta boyunca fazlaca konuşmak yüzünden, bir dinginlik ve derin düşünme haline geçmeye ihtiyacım olduğunu görüyorum. Ve bu hal de spritüel yolunda devam eden her birimiz için daima iyi bir haldir. 

Daha önce pek çek kereler sizinle paylaştığım gibi, uygulamaların yerleşip sizin bir parçanız haline gelmesi önemli. Joshua Tree’de verdiğim eğitimlerden biri Yeryüzü için Şifa ve Spritüel Işıkla Şifa. Diğerlerini bu güçlü çalışmayla tanıştırabilmek daima sevinç, umut ve ilham dolu hissetmeme neden oluyor. Pek çok nedenden dolayı bazı katılımcıların bu eğitime birden çok kereler katıldığını görüyorum. Bazıları bana yardımcı olmak için oradaydı, bazıları daha önce eğitime katılmışlardı ve bu çalışmayı kendi topluluklarıyla daha derin bir deneyim halinden paylaşmak için seremoni ve uygulamalarda derinleşmek, bazıları da bu kolektif enerjiyi sevdikleri ve onun içinde olmak için oradaydı.

Eğitime yeniden katılanlardan aldığım geri bildirimlerde, önceki eğitime göre derinleştiklerini hissettiklerini öğrendim.  Katılımcılar, yaptıkları yolculukları daha önce öğretip öğretmediğimi soruyorlardı çünkü liderlik yaptığım yolculukların onlara yepyeni geldiğini hissediyorlardı. Eğitimde yaptığım hiçbir değişiklik yok fakat elbette yaptığımız egzersizleri açıklamak için daha iyi sözcükler buldukça verdiğim yönergeleri de değiştiriyorum.  Eğitimi tekrarlayan katılımcılar çok daha fazla içgörü kazandılar ve kendi iç dünyalarında daha derin yerlere ulaştılar. Bu da yıllar içinde paylaştığım egzersiz, uygulama ve seremonileri tekrar etmeniz için sizi neden cesaretlendirdiğimi açıklıyor. Çünkü çalımayı bir parçanız haline getirmeniz, deneyimin zenginliği ve ne kadar derine gittiğiniz ile ilgilidir.  Ve uygulamaları derinleştirmemeniz , çalışmada yüzeysel kalmanıza neden olacaktır. Derinlere gitmek ve zaman içinde ektiğimiz tohumları büyütmek büyük bir potansiyel barındırır. 

Bu ayın yazısı için yaptığım bir yolculukta, bir dağ ya da tepenin üzerinde oturduğunuzu, manzarayı seyrettiğinizi, zihninizi boşalttığınızı ve düşlediğinizi hayal ettiğiniz bir yolculuk ya da meditasyon yapmanızı teşvik etmem söylendi.  

Uzaklara bakarken esintinin ya da rüzgarın yüzünüzü okşadığını hissedin. Temiz havanın koklayın. Havanın size sevgi ve ilham mesajlarını getirdiğini hissedin. Bedeninizin toprakta oturduğunu ve toprağın dokusunu hissedin. Gözleriniz aşağınızdaki manzarayı görmek için dönsün ve onun güzelliğine bakın. Güneşin enerjisinin hücrelerinizde emilerek sizi besledğini hissedin. Havanın tadını alın.   

Oturmaya devam ederken, çalışmanın nasıl sizin bir parçanız haline geldiğini derinlemesine düşünün. Bazılarınızın Dönüşüm Haberlerini okumaya yeni başladığını biliyorum. Ve bazılarınız da yıllardır bu sütunu okuyor ve yarattığımız küresel topluluğun kolektif enerjisi ile biraraya geliyor. Dünyanın dört bir köşesinden binlerce insanın her ay bu sütunu okuduğunu ve çalışmayı kendilerine özgü biçimde yaptıklarını hayal edin. Çünkü uygulamaların gerçek gücü onları değiştirip içselleştirmenizde yatar. Gezegen ve tüm yaşam adına hep birlikte çalışmamızın gücü ve desteğini hissetmenin sevincini kalbinizde hissedin.

Çevrenizi saran güzelliği seyrederken bu muhteşem Yeryüzünü tüm duyularınızla takdir etmenizi sağlayan bir bedene, zihne ve duygulara sahip olduğunuz için şükran duyun. Evet, hep birlikte karşı karşıya olduğumuz pek çok güçlük mevcut. Fakat hepimiz sevinç, sevgi ve destekle biraraya geldiğimizde farklı bir şekilde yol alırız. Ve inisiyasyonlar ve geçişler olmaya devam ederken hem şimdi hem de her zaman nasıl yol almak istediğinize dair seçimlerle karşılaşacaksınız. Eski çağlarda ve geleneksel kültürler için, görünen ve görünmeyen dünyalar birbirine örülüydü.  Bugün dünyalar arasında katı bir ayrım mevcut. Dünyalar arasındaki perdenin açılmasının ve yeniden heryerde sihri ve güzelliği görerek ruhsal bir yaşamı yaşamanın zamanı.

Kolektif olarak ruhla dolu bir yaşamı yaşamak ve ruhun yolunda yürümek için davet ediliyoruz.

Size sunmuş olduğum tohumlar aşağıda. Bunlara bakmak ve niyet, tekrar ve uygulama yoluyla büyümelerine yardımcı olmak sizin elinizde.

Günlük olarak düşünce ve sözcüklerinizin gerisindeki enerjiyi dönüşütütün ki kendinizi, diğerlerini ve yaşam ağındaki herşeyi sevgi ve ışıkla besleyesiniz. Bir duyguyu ifade etmekle bir duygunun enerjisini göndermek arasındaki farkı anımsayın.

Kullandığınız sözcüklerle kendinizi ve diğerlerini kutsayın.

Arzuladığınız sonuca götürmeyen düşüşnce ve hayallerinizi yeni sözcüklerle ifade edin.

Hem kendiniz hem de Yeryüzü için, yaşamak istediğiniz dünyayı tüm duyularınızla düşleyerek yaratma uygulamanızı sürdürün. Bu düşten yaşayın.

Uygulamalarınıza odaklanırken sonuca teslim olun.

Bedeninizi güçlendirmek için çalışın ve aynı zamanda da sevgi ve ışığın daha yüksek titreşimlerini iletebilecek net, güçlü ve sağlıklı bir araç olabilmek için gerekli olan duygusal çalışmanızı da yapın.

Doğa, doğanın döngüleri ve toprak, hava, su ve ateş elementleriyle bağlantınızı sürdürün.

Yaşamınızda size rehberlik sağlayan ve günlük olarak karşınıza çıkan alamet ve işaretleri izlemeye devam edin.

Günlük olarak yaşamınız için şükredin, sizin ve tüm yaşamın sürdürülebilirliğini sağlayan toprak, hava, su ve güneşe ve size rehberlik eden tüm yardımcı ruhlara teşekkür edin.  Gün içinde şükretme uygulamalarınızı eklemeler yapmak için yollar bulun. Ve yaşamın size getirdiklerine de şükran duyabilmek için kalbinizi açın.

Gerçekte ne olduğunuzu, yani ilahi ışık olduğunuzu anımsayın. İlahi ışığınızı absorbe etme ve onu yeryüzünün içi ve çevresinde yayma uygulamanızı, yani transfigürasyon uygulamanızı sürdürün.

Diğerlerine kuvvet yansıtın. Diğerlerini ilahi ışıkları ve kusursuzlukları içinde algılayın. Diğerleri zorluklar içinden geçerken onlara acımayın. İçinde bulundukları durum için onlara şefkat duyun ama acımayın.

Herşeyin içindeki güzelliği algılayın. Algımız gerçekliğimizi yaratır.

Derin ve zengin bir içsel dünya yaratmayı sürdürün.

Spritüel yaşamınızı olağan yaşamınızdan ayrı tutmayın. Çalışmanın kendisi olun!

Şamanik bir yaşam tarzını sürdürerek günlük yaşamınızı güçlendirmeyi sürdürün.


Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayı Şükran gününün kutlandığı aydır. Doğal olan karşılıklılık halini deneyimlemek için her gün şükran günü olmalıdır. Her sabah kalktarak güne yaşamlarımız için şükrederek başlamalıyız. Ve sonra da kalbimizin derinlerine uzanarak ve yaşam ağındaki herşeye teşekkürlerimizle, ne için şükran duyduğumuzu belirtmeliyiz. Her zaman uyanıp yaşadığım yerin ruhuna, yaşadığım yerin ata ruhlarına ve kendi atalarıma bana verdikleri yaşam için şükranlarımı sunarım. Toprak, Hava, Su ve Ateş olarak da güneşe, büyümem için bana verdikleri için şükranlarımı sunarak devam ederim. Tüm elementlerin içinde yaşayan doğa varlıklarını onurlandırırım. Ve bizimle birlikte Yeryüzüne bakan gizli halkı onurlandırırım.  Dünyadaki herkes eğer her gün bunu yapsaydı olasılıklar ne olurdu hayal edin Yeryüzündeki yaşamın nasıl değişeceğini hayal edin. 

Bu ay boyunca büyük bir kolektif güç şükran sunmaya odaklanacağından, bu enerjiye katılarak sevgi ve ışığın gücünü artırabiliriz.

Bunu dolunayda yaptığımız İnsanlardan Oluşan Bir Işık Ağı Yaratma seremonimize katabiliriz. Dolunay 25 Kasım’da. Haydi Yeryüzü ve tüm yaşam için yeni bir düşle canlanmış bir gerçeklik örgüsünü yaratan bir sevgi ve ışık enerjisini inşa etmeye başlayalım. Haydi Yeryüzü’nün içi ve çevresinde bir ışık ağı örerken hep birlikte ışığımızı, sevgimizi ve şükranımızı yayalım   

Dönüşüm Haberlerini okumaya yeni başlayanlar lütfen ana sayfadan İnsanlardan Oluşan Bir Işık Ağı Yaratmak yazısını okuyunuz.

Tüm yaşam için yeni bir düşü yaratmak için çalışan her birinize şükran duyuyorum. Teşekkür ederim!


Copyright 2015 Sandra Ingerman.  Tüm hakları saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder