21 Ağustos 2016 Pazar

ŞAMANİK YOLCULUK NEDİR?

Simin Işık Uysal 

Öncelikle şamanik yolculuğun, şamanizmde uygulanan en yaygın seremonilerden biri olduğunu söyleyerek başlayalım.  Şamanik yolculuğun amacı uygun alanı yaratarak, bilgi, rehberlik ve şifaya ulaşmak için gizli dünyalardaki yardımcı ruhlarla bağlantıya geçmektir. Şamanik yolculuk yapmayı öğrenmek, bize karşı sonsuz sevgi ve şefkat duyan bu güçlerin bize ulaşmaları için zihnimizi sessizleştirerek alan yaratmanın bir yoludur. Böylelikle, farkındalığımız bu mesaj ve ilhamları almaya  odaklanabilir. Şamanizm gibi şamanik yolculuk da dünya üzerindeki pek çok kültürde bulunur. Bu da, şamanik yolculuğa ilişkin pek çok farklı anlayış ve yaklaşım bulunduğu anlamına gelir. Şamanik yolculuğa karşı pek çok farklı anlayış ve yaklaşım bulunsa da hepsinin ortak bir paydası vardır.  Hepsi de bu seremoniyi, bilinç durumunu değiştirerek, olağan dışı gerçekliğe yolculuk yapıp, şifa ve rehberlik için yardımcı ruhlarla bağlantıya geçmek için kullanır. Şamanik yolculuk, rasyonel  bilişimizin, zaman mekan anlayışımızın ötesindeki dünyaya bir geçiş kapısıdır. Ayrıca içgörü, ruhsal rehberlik ve şifa kaynaklarımıza doğrudan ulaşmamızı sağladığı için kişisel olarak bütünlenmemize ve güçlenmemize yardımcı olur.  Herşeyin canlı ve bir ruha sahip olduğu anlayışından hareketle, herşeyin içinde yaşayan ruhla bağlantı kurmamız için de bir yoldur. Enerjimizi yaşamlarımızda denge ve uyum yaratmak için kullanmamıza ve gerçek yaratıcı potansiyelimizi farketmemize  yardım eder.  Doğayla, doğanın döngü ve ritmleriyle bağlantımızı farketmemizi ve bu bağlantıyı yeniden geliştirmemizi sağlar.

Şamanik yolculuk deneyime dayanan bir tekniktir. Bu yüzden herkesin yolculuğu da kendine özgü ve son derece kişisel bir deneyimdir. Böyle olduğu için de, şamanik yolculuk ne açıklama ne de tartışma ile tamamen anlaşılabilir. Onu ilk elden deneyimlemeniz, keşfetmeniz ve kendi uygulamanızı geliştirmeniz gerekir.

Kısacası, şamanik yolculuğu öğrenmenin en iyi yolu uygulamaktır. En iyi öğretmeniniz ise deneyimdir. Kendi ruhunuzun şamanı olmayı gerçekten istiyorsanız, düzenli bir  yolculuk uygulaması geliştirmenizi öneririm.  Böylece içiniz ve dışınızdaki dünyaların genişlediğini görebilirsiniz.  

Şamanik yolculuk teknikleri sizi, bedeninizi gevşetmeye ve zihninizi sessizleştirmeye teşvik eder. Burada detaylı olarak anlatılan şamanik yolculuk sürecinin her bölümü, hazırlık aşaması da dahil, önemlidir.

Şamanik yolculukta, en az yaşadığımız bu dünya kadar gerçek bir dünyaya girersiniz. Ruhsal rehber ve öğretmenlerin dünyası tamamen gerçektir ve orada misafir olduğumuzu sürekli hatırlamamız önemlidir. Saygılı olmak ve teşekkür etmek önemlidir çünkü tüm yaşamı onurlandırmak  ve saygı göstermek şamanizmin özüdür. 

Son olarak, şamanik yolculuk becerilerinizin zaman içinde gelişeceğini anlamanız önemli. Yeni bir dili öğrenmek, bir müzik aleti çalmak ya da yoga yapmak gibi şamanik yolculuk da emek ister.
* "Karanlıkta Görenler" den yayıncının izni ile yayınlanmıştır. Hiçbir biçimde kopya edilemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder