11 Eylül 2012 Salı

Dönüşüm Haberleri Eylül 2012

Dönüşüm Haberleri Eylül 2012   


Sandra Ingerman       

Her ay Dönüşüm Haberleri’ni okuyan ve paylaşageldiğim spiritüel uygulamalarla çalışan binlerce kişi var.

Çoğunuz bu uygulamalarla yıllardan beri çalışıyor. Küresel bir topluluk olarak, hep birlikte, içinden geçmekte olduğumuz evrim sürecini, yaşamlarımızı ve çalışmalarımızı destekleyen güzel bir temel örmekteyiz. 

İçinde yaşamak istediğimiz dünyanın rüyasını görmeye devam ederek var etmek için niyet ettik ve odaklandık. Gün boyunca durup ne düşündüğümüzü gözlemlemeye ve kollektife doğru hangi enerjileri gönderdiğimizi farketmeye kendimizi adadık. Düşüncelerimizi ve sözlerimizi arzu ettiğimiz sonuçlarla uyumlu hale getirmek için uygulamalar yapıyoruz. 

Bildiğiniz gibi, bu süregelen bir çalışma. Hem yeni bir yaşam biçimi yaratmak, hem de yaşam ağını sevgiyle tutmak için harcadığımız enerjiyle gurur duymalıyız. Umutsuzluğa düştüğümüz zamanlarda odaklanmamız gereken budur. Yaratmakta olduğumuz güzellik ve şifaya odaklanın. Bize hizmet etmeyen eski yaşam biçimi çözülmeye devam ederken, bizleri destekleyecek yeni bir temeli örüyoruz. 

Biliyorum ki kolayca muhafaza edebileceğimiz bir bilinç durumuna kavuşmayı ve dış dünya tarafından dikkatimizin bu kadar dağıtılmamasını dilerken hüsrana uğrayabiliriz.  Ama içinde yaşadığımız kollektif, stresli bir yaşam biçimini destekliyor.Gün boyunca spiritüel yaşama devam etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.  

Yeryüzü için Şifa çalışmasının anahtar prensibi, spiritüel çalışmamızı günlük hayatımıza entegre etmek ve uygulamalarımızı yalnızca sabahları yaptığımız, dünyaya çıktığımızda devam ettirmediğimiz birşey olarak ayırmamaktır. Trafikte araba sürerken, alışveriş yaparken, banka kuyruğunda beklerken dünyada ışık olmak için güzel ve güçlü bir odağı koruduk.

Kim olduğumuzun dünyayı değiştireceği öğretisi, pozitif bir değişim yaratan olmanın özüdür. Ve spiritüel uygulamalarımıza devam etmeliyiz.

Aynı zamanda kendi odağımda bir değişim olduğunu hissediyorum. Bu gezegende karşı karşıya geldiğimiz güçlükler daha karmaşık hale geldikçe yaptığım herşeyi sadeleştirmek için gerçek bir arzu duyuyorum.

Okuduklarımdan biliyorum ki, insanların birçoğunda fiziksel ihtiyaçlarını sadeleştirmek, daha sade yaşamanın yollarını bulmak için  –giyecek ve diğer maddi eşyalarını diğer insanlara bağışlamak ve daha küçük evlere taşınmak- gerçek bir hareket var.

Ben de kendi içimde aynı arzuyu buldum. Ve aynı zamanda da yaptığım spiritüel çalışmayı sadeleştirme ihtiyacını da hissediyorum.  Çünkü yaptığımız spiritüel uygulamaları saplantı haline getirebilir ve  kendimize fazlaca baskı yaratabiliriz. Ruhumun arzusu kendim ve KENDİ YÜKSEK BENLİĞİM arasındaki bağlantıyı yeniden kurmak. Birkaç aydır Yüksek Benlik –her zaman huzurlu, sevinç dolu ve kalıcı olan spiritüel, ölümsüz olan parçamız- hakkında yazıyorum.  

Bu arzumda yalnız olmadığımdan eminim. Çoğumuzun kendimizle yeniden bağlantı kurma ihtiyacını hissettiğini düşünüyorum.

Sorunlar neredeyse katlanarak artar ve zorlaşırken, kendi spiritüel amaçlarımın küçüldüğünü hissediyorum. Sevgi, eşitlik, uyum ve huzur enerjilerini ve yaşamı desteklemeyen yaşam tarzı çözülmeye devam edecek. Uyanma çağrıları daha da yükselerek gelmeyi sürdürecek. Hepinizin bunu anladığını biliyorum. Bu çağrılar yalnızca yeryüzünden değil aynı zamanda da daha derin ve daha anlamlı bir yaşam tarzı deneyimlemeyi arzulayan kendi ruhumuzdan da gelmekte.

Bu nedenlerle, yalnızca birkaç dakikalığına bile olsa, kendi içimizde huzuru deneyimleyebileceğimiz bir yer bulmanın önemli olduğunu hissediyorum. Geçen ay, dinginliği deneyimlemek için zaman bulmak hakkında yazmıştım.

Bu ay evinizde kendinizle yeniden bağlantı kurabileceğiniz ve dış dünyada olup bitenlerden uzak kalabileceğiniz kutsal bir alan yaratmak hakkında yazmak istiyorum.

Bunu yapmanın bir yolu evinizde bir sunak haline getirebileceğiniz bir köşe ya da küçük bir masa bulmak. Evlerinde sunaklara sahip olanlarımızın orada oturduklarında kutsal alanda olduklarını ve rahatladıklarını biliyorum. 

Sunağınızı basit tutun. Bir mum, kristaller, taşlar, deniz kabukları, doğadan toplamış olduğunuz size güzel bir yeri hatırlatan şeylerle bir sunak yaratabilirsiniz. Sunağınıza size mutlu ve huzurlu deneyimlerinizi anımsatacak şeyler yerleştirin. Sunağınıza resimler veya kendi yaptığınız birşeyi koyabilirsiniz. Bunlar yalnızca kendi fikirlerinizi oluşturmanız için size ilham verebilecek öneriler.

Yaşamımda beni destekleyen görünmez yardımcı ruhlara şükranlarımı sunmak için gül suyu doldurduğum küçük bir fincanım var. Bunlardan bazıları yardımcı ruhlarım, bazıları yaşadığım yerin ruhları, bana yardım eden atalar, elementler. Kişisel listem daha fazlasını da içerebilir. 

Sunak hazırlamanın anahtarı, onu sade ve kutsal tutmak ve hayal gücünüzü kullanmaktır.

Sunağınızı dış mekanda da yaratabilirsiniz.

İçinizde meydana gelen değişikliklere paralel olarak sunağınızın da aynı değişiklikleri yansıtmasını isterseniz, değişiklik için ilhamınıza izin verin.  

Gün boyunca ziyaret edebileceğiniz ve kendinize zaman ayırabileceğiniz özel bir yere sahip olmak,  birkaç dakika için içsel huzur bulmak için harika bir yol.  Kendi kutsal yerinizde oturmak, kendiniz, diğerleri ve gezegen için kendinizce dua edebileceğiniz bir zaman dilimi olabilir. Yaşamınızda olanlara şükranlarınızı sunabileceğiniz bir yer de olabilir. Ve dünyada bir fark yaratmaya kendi yollarında çalışan tüm dünyadaki spiritüel uygulayıcılara şükranlarınızı sunduğunuz yer de olabilir. Bunların hepsinden çok, dünyanın gürültüsünden- hem içsel hem de dışsal gürültüden- uzakta sessizliği bulabileceğiniz bir yer olabilir.  

Böylelikle kendimizle bağlantı kurmaya devam edebiliriz. Bu bizim tazelenerek, dünyada bir ışık olmamızı ve vizyonlarımızı sürdürürken gücü ve enerjiyi hissetmemizi sağlayacaktır

Fakat böyle bir enerjiye sahip olmak için kendimizle bağlantımızı sürdürebilmemiz gerekir. Aksi takdirde, kendimizi çok fazla çaba harcarken buluruz. Spiritüel uygulamalarımız akıcılığını kaybeder ve zorlanma hissederiz. Ve spiritüel çalışmalarımız için zorlanırsak, yapaylık hisseder ve umutsuzluğa kapılırız. İlahi  ruhumuz ve ışığımızın bizden akmasına izin verdiğimizde kendimizi umut ve ilhamla dolu hissederiz.  

Yaşam tahmin edilebilir değildir ve çoğu insan kendisini kırılgan hissediyor. Bu, insanların başa çıkmakla uğraştığı yeni bir durum değil. Fakat kolektif enerjilerin çözülme süreci devam ederken, üzerinde durduğumuz temelden her zaman emin olamıyoruz. Güçlü bir içsel dünya yaratmaya devam etmek zorundayız. Önümüzdeki zamanda bizi destekleyecek olan şey içsel dünyamızdır. Bu bize her gün uyanmak ve yaşamın bize getirdiklerini için tüm varlığımızla karşılamak için izin verir. Biliriz ki tüm çözümler ve bulunmamız gereken tüm eylemler bize sunulacaktır.

Binlercemiz tarafından inşa edilmiş sevgi ve destek temeline güvenebilirsiniz. Üzerinde durabileceğimiz güzel ve güçlü bir temel ördük. Fakat her gün oturup tüm yapmış olduklarımızı hissedebileceğimiz sakin ve kutsal bir mekana ihtiyacımız var. Tekrar canlanmak ve yenilenmek için içsel huzur anlarını deneyimleyebilmeliyiz.

Huzurun her gün hücrelerimi doldurduğunu hissettiğim sürece hangi uygulamaları yaptığım ve konsantrasyonumu neyin bozduğunu dert etmiyorum. Ve huzur ve dinginlik hissine anlık olarak dokunabildiğim sürece ilahi düzene olan güvenim derinleşiyor. 

Çevremizdeki olaylar bizlere meydan okunmuş hissettirmeye devam edecek. Yaşanan çok sayıda anlamsız trajedi kalplerimizi şefkatle doldurarak esnetiyor. Eğer enerjinin izini sürerseniz nereye gittiğini görebilirsiniz. Ve hepimiz, hem bireysel hem de topluluk olarak, sağlam durmalıyız.     

Spiritüel uygulamalarınızı sadeleştirin – bu konuda endişelenmeyin ve yeni metotlar öğrenmeye kendinizi kaptırmayın. Kendinize zaman ayırın ve kendinize yalnızca huzur içinde olabileceğiniz bir köşe bulun. 

Yıllar boyunca, bu değişen zamanlarda odağımızı sürdürebilmemiz için yardımcı olmaya yarayan araçlar hakkında pek çok yazı yazdım.

Bu sitenin ana sayfasında yazmış olduğum makaleler için bağlantılar mevcut. Bu makaleler çok kısa ve okunması kolay. Size ilham ve bazı çalışma araçları verebilecek makalelerden bazıları:
Zehirli Düşünceleri Nasıl Şifalandırmalı
Gezegen için Yeni bir Vizyonu Nasıl Yaratmalı
Zengin Bir İçsel Bahçeyi Nasıl Yaratmalı
Bir Dua Ağacını Nasıl Yaratmalı
Kederle Nasıl Başa Çıkmalı
Sevginin Gücüyle Nasıl Çalışılmalı


22 Eylül’de Kuzey Yarıküre’de güz gündönümünü ve Güney Yarıküre’de ilkbahar gündönümünü kutlayacağız. Doğa bizler için muhteşem bir öğretmen ve değişim esnasında nasıl uyum içinde yaşanabileceğini öğrenmemize yardımcı olabilir.  Zira doğa her zaman değişir ve aynı zamanda yeryüzü, değişimler sırasında gereksinimlerimizi karşılar. 

Santa Fe, New Mexico’da yaşıyorum. Ve tahminler kışın zorlu geçeceğini söylüyor. Doğanın bizleri önümüzdeki kışa nasıl hazırladığını farkediyorum..

Santa Fe’deki meyve ağaçları bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha fazla meyve verdiler. Ağaçlar meyve, kozalak ve meşe palamutlarıyla dolu. Bahçemdeki kayısı ağacı 17 yıldan beri ilk kez meyve verdi. Bu son derece olağandışı. Yeryüzü bizi hazırlıyor ve tüm yaşam için besin sağlıyor.

Biraz zaman ayırın ve yaşadığınız yerdeki değişimleri farkedin. Doğa önümüzdeki mevsim değişimi hakkında size hangi işaretleri gösteriyor?  Meteorologlara bel bağlamak yerine doğanın size kendi öngörülerinizde yardımcı olmasına izin verin.  

Tek başınıza veya çevrenizdekiler ile birlikte yapabileceğiniz, mevsim değişikliğini kutlama amaçlı kısa bir seremoni üzerine meditasyon yapın.

Yaşadığınız bir hayal kırıklığını veya yaratıcı potansiyeliniz önünüzdeki engelleri kaldırmak için için bir salıverme seremonisi yapmak isteyebilirsiniz. Yeryüzü ve tüm yaşam için, şükran, sevgi, ışık ve umut tohumları ektiğiniz bir şükran seremonisi yapmak isteyebilirsiniz.

Gündönümü kutlamalarınızda ilhamınızın size rehberlik etmesine izin verin. Mevsim değişikliklerinde yapılan seremoniler yeryüzünü onurlandırmanın bir yolu olmalarının yanı sıra mevsim değişikliğine adım atmamızda bizlere derin bir seviyede yardımcı olurlar.

Ve bilin ki çemberimiz sizlere olduğunuz gibi olduğunuz için koşulsuz sevgi ve ışık gönderiyor. Dünyadaki binlerce insan tarafından sevgi ve destekle kucaklanmaktasınız. Bunu hissedin, içinize alın ve onlara ışığınızla geri yollayın.

Dolunay 29 Eylül’de. Çemberimizden genişleyen ve dünyayı ve üzerindeki tüm yaşamı kucaklayan güzel ışık ağımızı örmeyi sürdürelim. 

Dönüşüm Haberleri’ni okumaya yeni başladıysanız lütfen “İnsanlardan Oluşan Bir Işık Ağı Yaratmak” yazısını okuyun.  

Hepinize sevinçli baharlar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder