5 Eylül 2012 Çarşamba

Zengin Bir İçsel Bahçeyi Nasıl Yetiştirmeli

 Zengin Bir İçsel Bahçeyi Nasıl Yetiştirmeli
Sandra Ingerman

Çoğumuz sevinç deneyimini, sevincin içimizden akmasına izin vermek yerine, dışarıdaki dünyada olup bitenlere bağlarız. Sevinci veya herhangi bir duyguyu –sevgi gibi- dışsal olaylara bağladığımızda belirli bir günde nasıl hissettiğimiz dışımızda olup bitenlere bağlı hale gelir. 
Ve meselenin aslı şu ki, böyle yaptığımız zaman, yaşam şartları andan ana değiştiği için sevinç, sevgi, uyum gibi güzel duygular da anlık olacaktır. Güvenlik de bu kategoriye girer, zira dışımızdaki dünya değiştiği için bir gün güvende hissederken diğer gün hissetmezsiniz.    Bir gün işinizin güvende olduğunu hissederken ekonomi değişir ve iş güvenceniz tehlikeye girebilir. Kendinizi inişli çıkışlı duyguların içinde bulabilirsiniz.
Dünya değişmeyi, dönüşmeyi ve evrilmeyi sürdürdükçe, dışsal olaylara bağımlı olmayan ve sürekli içimizde yaşayan sevinç, sevgi, güvenlik vd.bulmak için derin bir içsel keşif içinde olmalıyız.  
Kulağa ne güzel geliyor, değil mi? Ama bunu yapmak her zaman bu kadar kolay değil. Bunu yapmak için bir “tarif”im yok ama size niyet etmenin işin anahtarı olduğunu ve ruha teslim olmanın önemli olduğunu söyleyebilirim.
Bizim mutlulukla bağdaştırabileceğimiz elle tutulur hiçbirşeye sahip olmayan, aşırı yoksulluk içinde yaşayan yerlilerin gözlerindeki parıltıyı ve kahkahalarını görebiliriz. O sevinç, kahkaha ve ışık içsel bir kuyunun derinliklerinden geliyor. Bu yaşamın kendisi için duyulan ve hiçbir koşula bağlı olmayan bir sevinç. Bu sevinç, çok zengin bir içsel bahçeyi yetiştirmiş olmaktan geliyor.
İçsel kuyumuz ve sevinç, sevgi ve güvenlik bahçemize yararlı olacak anlık deneyimleri farketmek, onlarla çalışmak ve derinleştirmek önemlidir. Yürüyüş yapın ve yalnızca –çevresel olaylardan bağımsız olarak- doğanın güzelliğinin farkına varın.  Ne olursa olsun gezegen hala büyük güzelliklerle dolu.
Yaşamınızda olup bitenlere bağlı olmayan basit sevinçleriniz hakkında derinlemesine düşünün. Bu prensiple oturun, meditasyon yapın, derinlemesine düşünün, sorularınızla birlikte yürüyüşe çıkın ve yaşamın size getirdiklerinden bağımsız olarak güvenlik, sevgi ve sevinç deneyimleyen varlığınızın içsel merkezine bir geçiş kapısı bulmaya başlayıp başlamadığınızı farkedin.
Gezegenimiz ve yaşamlarımız yoğun değişimlerden geçmeye devam ederken, çoğumuz hayatın anlamı hakkında derin düşüncelere dalıyoruz. Düşünüyorum ki, bir noktada, dışsal dünyaya odaklanmanın mutluluğu yaratmadığını hissettiğimiz bir yere varıyoruz. Büyüdükçe ve geliştikçe, gerçek zenginlik ve anlamın içimizde yattığını görmeye başlıyoruz. Bu konuyu “Değişen Zamanlarda Nasıl Büyümeli: Kendiniz ve Yeryüzü için Gerçek Sağlık, Bolluk, Barış ve Seviç Yaratmak için Basit Araçlar” kitabımda yazmıştım.
İçime doğru gitmeyi ve içsel bahçemin zenginliğini deneyimlemeyi sürdürdükçe, sevgi ve ışık için bir kanal olmakta anlam bulduğumu farkettiğim bir yere vardım. Yaşam yolunuzda evrildikçe bundan başka ne var ki? 
Aşağıda çalışma yapabileceğiniz bir uygulama var:
  • Güzel ve rahatlatıcı bir müzik çalın. Dinlemeyi sevdiğiniz sözsüz bir müzik seçin. Müzik içsel bahçenize yolculuk yapmanıza yardımcı olacak. 
  • 20 dakika boyunca rahatsız edilmeyeceğiniz bir odada uzanın veya oturun. Daha karanlık olması için perdeleri kapatmak isteyebilirsiniz. Müziği dinlerken içsel bahçenize doğru yolculuk ettiğinizi hayal edin.
  • Bahçenizi incelerken yardımcı olması için uzman bir bahçıvanla tanışma isteğinizi belirtebilirsiniz.
  • İlk olarak, bahçenizdeki toprakla bütünleştiğinizi deneyimleyin. Topraktan çıkan çiçek ve bitkilerin ne kadar sağlıklı olduklarını inceleyerek toprağın sağlığını gözlemleyin. Bu size içsel bahçenizin ihtiyacı olan bakım hakkında ipuçları sağlayacaktır.
  • Sonra, yaşamınız boyunca düşünceler, sözcükler, tavırlar ve inançlarınızı ekmiş olduğunuz ve güçlü bitkiler olarak büyümekte olan tohumları gözlemleyin. Hangi bitkilerin ayıklanması gerektiğini deneyimleyin. Kendiniz ve gezegen için sevgi, ilham ve umut tohumları ekmeye başlayın. Kullandığınız sözcükler ve gündelik düşüncelerinizi tohumlar olarak hayal edin. Dünyada gerçekleştiğini görmek istediğiniz tohumları ekin.   
  • Sonra, kendinizi bahçenizdeki küçük alanlara güzel anılar ve şükran duyduğunuz şeyler için tohumlar ekerken hayal edin. Toprağı sulayın ki tohumlar kök salabilsin. 
İçsel bahçenizi deneyimledikten sonra sadece müziği dinleyerek durun. Az önce yaşamış olduğunuz deneyim hakkında derinlemesine düşünün. Toprağın zengin ve verimli hale gelebilmesi için içsel bahçenizi ziyaret ederek toprağı beslemeye devam etmek için niyet edin.   Güçlü ve sağlıklı bitkilere dönüşmesini istediğiniz, gerçek içsel zenginlik ve sevinç duygusunu üretecek pozitif tohumlar ekmeye devam etmek için niyet edin.      
Kendinizi hazır hissettiğinizde odaya geri dönün. Birkaç derin nefes alın. İçsel bir barış duygusu ve içsel gülümsemeyi deneyimleyin ve içinizdeki ışığın sizden akmasına izin verin.
Yaşam değişimler getirmeye devam edecek. Tüm değişimlerin ortasında zengin bir içsel bahçeyi yetiştirmek, merkezinizde ve ahenkli kalmanıza yardım edecektir.
Çeviri: Simin Uysal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder